Scones med tørket frukt

Nybakte scones smaker ekstra godt med smør, ost, syltetøy eller marmelade.

Tomat- og chèvre brød Kefirhorn med marsipan
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 dl sukker
1 ts malt ingefær
50 g smør
1 stk egg
1 ½ dl melk
100 g tørket frukt

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør. Hell alle de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett smeltet smør, sammenvispet egg og melk. Bland dette godt sammen for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett oppkuttet tørket frukt/bær til slutt og bland det godt inn i deigen.
  3. Bruk to skjeer og fordel deigen på 12 emner utover på bakepapir på en stekeplate.
  4. La sconsene steke midt i ovnen ved 200 °C i 12-15 minutter. Avkjøl på rist og servér.