Snurrer med pistasj- og vaniljefyll

Disse snurrene med pistasj- og vaniljefyll gir en annerledes og spennende vri på gjærbaksten.

Sjokoladehorn Havrebrød
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 35 stk
250 g smør
6 dl lettmelk
1 pk gjær
2 stk egg
2 dl sukker
1 krm salt
3 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
Fyll:
100 g pistasjenøtter
2 stk eggehvite
100 g melis
100 g ferdig vaniljekrem
1 stk sammenvispet egg
50 g hakkede pistasjenøtter

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, ta den av platen, og tilsett melken. Melkeblandingen skal være fingervarm (37 °C).
  2. Ha væsken over i en bakebolle, smuldre i gjær og tilsett egg, sukker, salt og kardemomme.
  3. Tilsett i hvetemelet litt etter litt, mens det eltes inn i deigen. Bruk gjerne en kjøkken maskin med eltekrok til denne jobben.
  4. Dekk til deigen med et klede, og hev til dobbelt størrelse.

    Fyll:

  5. Hakk pistasjnøttene ganske fine, bland med melis og tilsett eggehvite til massen henger sammen. 
  6. Kjevl deigen ut i rektangulær form, og smør ut pistasjfyllet og deretter vaniljekremen.
  7. Rull deigen sammen, og skjær den i 2 cm brede skiver. Sett dem til heving på bakepapir på stekeplaten.
  8. Pensle med egg og pistasjnøtter, og stek dem ved 180 °C midt i ovnen i 15-20 minutter til de har en pen, gyllen farge.