Tomat- og chèvre brød

Bak ett stort, deilig og mettende brød. Spis det med litt skinke, eller servér det til suppe eller salat.

Focaccia med cheddar og hvitløk Scones med tørket frukt
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
25 g gjær
3 dl melk
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
12 dl hvetemel
1 ts salt
2 ss olivenolje
500 g cherrytomat, rød
10 blad frisk basilikum
2 ss flaksalt
100 g chevre

Fremgangsmåte

  1. Varm melken til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, hell på den lunkne melken, og rør ut gjæren.
  2. Rør inn crème fraiche, hvetemel, salt og olivenolje. Arbeid deigen sammen og la den heve i 45 minutter.
  3. Legg bakepapir i en langpanne og smør olivenolje på. Legg deigen over i pannen og form den til ett stort 2 cm tykt lag på platen.
  4. La det heve i 20 minutter. Del tomatene i 2 og trykk dem ned i deigen sammen med basilikumblader. Smør på olje og strø på saltet.
  5. Stek brødet midt i forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 15 minutter. Legg på skiver av chèvre og stek brødet videre på 220 °C i 10 minutter. Avkjøl på rist.