Tuttifruttikrøller og vaniljestenger

Tuttifruttikrøller en sikker vinner blant barna, og vaniljestenger faller i smak hos de fleste. Hvorfor ikke lage halvparten av hver?

Kanelgifler Bladet kuvertbrød
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 35 stk
250 g smør
6 dl lettmelk
100 g gjær
2 stk egg
2 dl sukker
1 krm salt
3 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
Fyll 1:
100 g smør
100 g kakepynt (tuttifrutti strøssel)
Fyll 2:
200 g ferdig vaniljekrem
60 g perlesukker

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, ta den av platen, og tilsett melken.
  2. Ha det over i en bakebolle, smuldre i gjær og tilsett egg, sukker, salt og kardemomme.
  3. Ha i hvetemelet litt etter litt mens det eltes inn i deigen. Dekk til med et klede, og hev til dobbelt størrelse.

    Krøller med fruktsmak:

  4. Kjevl en lang leiv som pensles med smeltet smør, strø på tuttifruttistrøssel.
  5. Del deigen i passe tykke remser, snurr disse rundt, og form de til små kranser.
  6. Etterhvev krøllene, og pensles dem med egg før steking, og strøs med tuttifruttistrøssel på toppen.

    Vaniljestenger:

  7. Kjevle en avlang leiv, legg på vaniljefyll og brett den ene halve deigen over.Del deigen i 3 cm brede remser.
  8. Etterhev stengene, og før steking pensles de med egg, og strøs med perlesukker på toppen.
  9. Stekes på midterste rille i ovn, ved 225 °C i 10-12 minutter.