Vaniljeboller

Deilige boller med en liten overraskelse i midten.
Vifte med mandelmasse
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 20 stk
75 g meierismør
2 ½ dl melk
50 g gjær
½ stk sitron
50 g sukker
2 stk egg
1 ts bakepulver
500 g hvetemel
5 dl ferdig vaniljekrem
50 g smeltet meierismør (til pensling)

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og bland det med melken. Varm opp til ca. 37 °C.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melken. Tilsett resten av melkeblandingen og rør godt.
  3. Vask sitronen og riv av skallet (kun det gule). Tilsett sukker, sitronskall og sammenvispede egg til melkeblandingen. Tilsett hvetemel og bakepulver og elt sammen til en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben. Dekk den godt til og la den heve til dobbel størrelse.
  4. Elt deigen lett, og trill ut glatte boller. Lag en fordypning i dem og fyll med vaniljekrem. Klem deigen sammen rundt kremen og legg bollene med skjøten ned på papirkledd stekeplate. Etterhev bollene 15 - 20 minutter og pensle dem med smeltet smør.
  5. Stek bollene i stekeovn ved 200 °C i 15- 20 minutter.
  6. Dryss på melis før servering.