Vegaboller

Dette er en variant av kanelsnurrer som tar seg festlig ut på kakefatet.

Kardemommekringler Havregrynsbrød
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 25 stk
25 g gjær
75 g smør
3 dl melk
½ ts salt
½ dl sukker
1 ts malt kardemomme
7 ½ dl hvetemel
Fyll:
75 g mykt smør
¾ dl sukker
1 ½ ts malt kanel
1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 °C. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
  2. Tilsett resten av melken, salt, sukker, kardemomme og det meste av melet. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen. Dryss på litt mel, dekk til med plast og hev i ca. 40 minutter.

    Fyll:

  3. Bland mykt smør, sukker og kanel til en jevn blanding.
  4. Elt deigen med litt mel på bakebordet. Kjevlde deigen ut til en rektangulær leiv på ca. 30 x 70 cm.
  5. Smør fyllet over deigen og rull sammen fra langsiden. Skjær i ca. 3 cm brede biter. Trykk med skaftet på en bordkniv på midten av deigbiten, slik at det dannes en fordypning og bollen "åpner" seg i endene.
  6. Legg bollene på et bakepapir på stekeplate. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
  7. Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovn ved 225- 250 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl bollene på rist.