Yoghurtbrød

Ferskt brød er alltid godt, og har du noen timer til overs en dag kan du lett lage ditt eget.
Frukt- og nøttebrød Lettvint yoghurtbrød
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 2 stk
50 g gjær
3 ½ dl yoghurt naturell
2 dl sammalt hvete, grov
3 dl sammalt hvete, fin
1 l hvetemel
1 dl havregryn
2 ts salt
4 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. løs den opp i det lunkne vannet.
  2. Tilsett yoghurt, mel, havregryn og salt. Hold eventuelt tilbake noe av melet. Bland sammen til en smidig deig, og la den heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse.
  3. Form deigen til to brød. La dem etterheve ca. 20 minutter og stek i ovnen på 225 °C i ca. 30 minutter.