Hjertekake

Lag en overraskelse til en du er glad i! Denne hjertekaken vil garantert bli en suksess!

Yoghurtkake à la Charlotte Russe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
5 stk gelatinplater
1 ½ dl kremfløte
150 g yoghurt , helst med røde bær
2 ½ dl kirsebærkompott
1 stk sukkerbrødbunn
200 g dypfryste bringebær eller jordbær
2 dl kremfløte
2 dl ferdig rød gelé
sjokoladehjerter

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca. 10 minutter.
  2. Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten og 1,5 dl moset kirsebærkompott (resten brukes senere til dynking av kakebunnen).
  3. Ta de oppbløtte gelatinplatene ut av vannet og smelt dem over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikro. Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtkremen under omrøring.
  4. Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.
  5. Del en lav sukkerbrødbunn i to. Bruk f. eks. et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Eventuelt skjær ut et stort hjerte etter en pappmal og del det i to.
  6. Legg den ene hjertebunnen på et pent kakefat og smør på et tynt lag med kirsebærkompott. Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, legges fromasjen jevnt utover hjertebunnen.
  7. Legg på den andre bunnen og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene. Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken. Pass på at kaken får lik høyde over det hele.
  8. Smør et tynt lag med kirsebærkompott på toppen.
  9. Smelt geleen over svak varme.
  10. Plasser dypfryste bringebær, en etter en tett rundt kanten av hjertekaketoppen. Gjenta det hele i en rad innenfor.
  11. Plasser to eller tre sjokoladehjerter på midten av kaken og fyll inn resten av hulrommet med bringebær.
  12. Hell forsiktig gele over bringebærene slik at hele toppen blir dekt med gelé. Det vil renne noe gelé nedover kanten, dette fjernes når geleen er stivnet. Bruk en bakepensel og smør gelé over bringebærene, slik at alle bringebærene blir dekt med gele.
  13. Like før servering sprøytes eller smøres det luftig krem rundt kanten av kaken. Dette gjøres like før, slik at fargen i geléen ikke smitter over i kremen.