Amerikansk ostekake med druer

I Sverige feirer de "Ostkakans dag" den 14. november. En tilsvarende dag har vi ikke her i Norge, men siste fredag i oktober feirer vi derimot "Ostens dag". Da passer det jo fint med en kake som denne. Nydelig!

Sachertorte Bærterte
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8
Paibunn:
75 g meierismør
1 ½ dl hvetemel
1 ss sukker
1 stk eggeplomme
Fyll:
250 g kremost naturell eller kremost med ananas/mandarin
3 dl lettrømme
3 stk egg
1 stk eggehvite
1 dl sukker
1 stk sitron , revet skall
Pynt:
100 g grønne druer

Fremgangsmåte

Paibunn: 

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Rør alle ingrediensene til bunnen til en jevn deig.
  3. Trykk deigen ut i en godt smurt, rund kakeform (ca 22 cm i diameter).
  4. Pensle bunnen med litt av eggehviten som er til overs og stek den sprø og gyllen i stekeovnen i ca 15 minutter.

    Fyll: 

  5. Rør sammen alt til fyllet og hell dette over den stekte bunnen.
  6. Senk temperaturen på ovnen til 150 °C og stek paien videre i ca en time, til fyllet er stivt. 
  7. Ostekaken blir ekstra god dersom den får stå til neste dag før den serveres. Den kan gjerne stå i kjøleskapet et par dager. Pynt med druer ved servering.