Epleterter

Disse små epletertene er enkle å lage og trylles frem på et blunk. Legg deig og epler i en form, stek og snu dem på hodet. Fantastico!

Solbærterte Blåbærpai med kardemommekrem
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 plate tint butterdeig
4 stk syrlige eple
50 g smør
1 dl sukker
1 ts malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.  
  2. Klipp fire biter av bakepapir, slik at de passer i porsjonsformer.
  3. Dryss formene med sukker slik at bunnen dekkes.
  4. Sett formene i ovnen til sukkeret er smeltet. Ta formene ut av ovnen.
  5. Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær dem i tynne båter, som legges i formene. Dryss over kanel.
  6. Legg litt smør og litt sukker i hver form.
  7. Kjevle ut deigen slik at den passer i formene. Trykk deigen godt ned i kantene.
  8. Bak tertene i ovnen ved 200 °C ca 15-20 minutter eller til butterdeigen har fått en gylden farge.
  9. Snu tertene på hver sin tallerken slik at deiglaget kommer nederst. Fjern papiret.
  10. Server tertene lune, gjerne sammen med krem eller vaniljeis.