Frisk bærpai

Deilig pai med skogens bær. Kjapp å lage.
Plommepai
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8
Paideig:
4 dl hvetemel
2 ts tørrgjær
2 ts sukker
1 ½ dl lettmelk
2 ss smør , smeltet
Fyll:
5 dl blåbær
10 g frisk ingefær , revet
1 ss potetmel
4 ss sukker
Tilbehør:
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. 
  2. Bland alle ingrediensene til deigen og rør den raskt sammen. La den hvile tildekket i ca 20 minutter.
  3. Kjevle deigen ut og kle en paiform, ca 24 cm i diameter. Prikk bunnen godt.
  4. Bland bær med ingefær, potetmel og sukker og hell det i formen. Det er unødvendig å tine fryste bær.
  5. Stek paien nederst i ovnen i ca 40 minutter. Til den er gjennomstekt.
  6. Server paien lun med kvarg til.