Ostepai

Midt i blinken for deg som er glad i ostekake!
Bærterte Pai med jordbær og vaniljekrem
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Paiskall:
150 g hvetemel
100 g meierismør
50 g sukker
1 stk eggeplomme
Fyll:
250 g kremost med mandarin/ananas
2 stk egg
3 ss sukker
1 dl kremfløte
300 g hermetiske mandariner
2 ss maisstivelse (maizena)

Fremgangsmåte

Paiskall:

  1. Romtemperer smøret.
  2. Bland sammen ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor. La den gå noen sekunder, og samle deretter alt til en deig på bakebordet. La deigen hvile kjølig i ca 30 minutter.Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Kjevle deigen og ha den i en paiform (24 cm i diameter). Trykk den godt opp langs kanten.
  4. Prikk den med en gaffel og forstek paiskallet i stekeovnen i ca 10 minutter.

    Fyll:

  5. Rør ost, egg, sukker, kremfløte, ca halvparten av de hermetiske mandarinene og maisenna til en tykk krem.
  6. Hell ostekremen i det forstekte paiskallet.
  7. Skru ned stekeovnen til 150 °C og stek paien ferdig, ca 30 minutter. Avkjøles.
  8. Pynt med resten av mandarinene.