Sjokoladepai

Dette er den rette avslutningen på måltidet, eller noe godt til kaffen for deg som ønsker å leve litt lettere.

Blåbærpai med kardemommekrem Sjokoladeterte
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
Paibunn:
3 ½ dl hvetemel
60 g smør
1 ½ dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
3 ss sukker
Fyll:
4 stk gelatinplater
1 dl sukker
1 dl helmelk
150 g sjokolade 70 %
2 ts pulverkaffe
1 stk egg
2 ss sukker
300 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
300 g yoghurt med vanilje

Fremgangsmåte

Paibunn: 

  1. Bland ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet.
  2. La deigen hvile på et kjølig sted ca 30 minutter.
  3. Sett stekeovnen på 190 ºC.  
  4. Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, 26 cm i diameter.
  5. Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i 15 minutter. Avkjøles.

    Fyll:

  6. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter.
  7. Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele. Varm opp under omrøring til sjokoladen har smeltet.
  8. Ta kjelen fra varmen og la de utbløtte gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen.
  9. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kvarg og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett pisking.
  10. Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i minimum 3 timer.