Smuldrepai i porsjonsformer

Bær er herlig dessert. Disse er varme, under et lite lokk av smuldredeig. Herlig enkelt, og veldig godt.
Pai med kvarg Solbærterte
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
100 g dypfryst bærblanding
3 ss sukker
3 ss honning
100 g hvetemel
100 g malte mandler
100 g smør
100 g eller demerasukker melis
1 ss sitronskall

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 190 °C.
  2. Gi bærene et oppkok sammen med sukker og honning.
  3. Hell bærene over i en paiform, ca 24 cm i diameter, eller i små porsjonsformer.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen. Gjerne med en foodprosesor.
  5. Dryss deigen over bærene.
  6. Stek paien eller porsjonspaiene på et stekebrett midt i ovnen  i ca 15 minutter.
  7. La den stå og hvile i noen minutter før servering.
  8. Server paiene med god vaniljesaus, vaniljekvarg eller fløteis.