Halloweenkake

Lag en skummel Halloweenkake med sjokoladekakebunn til festen.

Enkel sjokoladekake
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
6 stk egg
400 g sukker
450 g smør
3 dl melk
6 ss kakaopulver
450 g hvetemel
4 ½ ts bakepulver
Kremostglasur:
250 g kremost naturell
120 g mykt smør
8 dl melis
4 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Smelt smør og avkjøl ved å tilsette noe av melkemengden.
  3. Bland de tørre ingrediensene og sikt det og bland det i eggedosisen, vekselvis med smeltet smør og melk.
  4. Hell røren i en langpanne (ca. 30 x 35 cm) kledd med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken noe før den hvelves på rist. Kaken kan med fordel bakes dagen før den skal pyntes.

    Kremostglasur:

  5. Bland alle ingrediensene til glasuren og visp det til en luftig og porøs krem.
  6. Del langpannen i to like stor deler og skjær de to delene i kisteform. Se tegning i under.
  7. Smør den ene delen av kaken med ostekrem og legg den andre delen over.
  8. Ta av litt ostekrem til pynt. Tilsett 2 ss kakao til den resterende delen av ostekremen og litt svart fargepasta.
  9. Smør den svarte kakaokremen over hele kaken. Lag til slutt et kors på toppen av kaken med den hvite ostekremen, ved hjelp av en sprøytepose eller med et kremerhus av matpapir.