Havremakroner

Bak noen saftige og smakfulle havremakroner. Her kan du variere med ulike typer krydder og få akkurat den smaken du foretrekker.

Gaffelkaker
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 60 stk
200 g smør
250 g sukker
1 dl melk
250 g hvetemel
1 ts malt kanel
½ ts malt nellik
3 ts hornsalt
250 g havregryn

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker hvitt.
  2. Bland i melk og mel blandet krydder og hornsalt. Ha i havregrynene til slutt.
  3. Bruk to teskjeer og fordel små topper med røre på et bakepapirkledt stekebrett.
  4. Stek kakene gylne ved 180 °C og avkjøle havremakronene på rist.
Kokkens tips

Du kan også bake havremakronene uten kanel og nellik, med vaniljesukker eller prøve deg frem med f. eks. kardemomme for en annerledes smak.