Bak boller til fastelavnssøndag

Skrevet av Marianne H. Antonsen

Tradisjonelt bakes det luftige fastelavnsboller som fylles med krem til fastelavnssøndag. Her finner du vår beste oppskrift på tradisjonelle fastelavnsboller. Om du har lyst til å lage boller med en ny vri, kan du fylle dem med marsipan eller daimkuler.

fastelavnsbolle

De beste fastelavnsbollene

Her finner du oppskriften på de beste, tradisjonelle fastelavnsbollene. Se også en film der kokken viser deg hvordan du kan lage gode og luftige fastelavnsboller.

4

Fastelavnsboller med innbakt fyll

Prøv bollene med mandelfyll, vaniljekrem eller tørket frukt. Garantert suksess!

kefirhorn

Kefirhorn med marsipan

Kefir er ypperlig til bruk i bakverk fordi det ofte gir saftig bakst. Lag horn og fyll med marsipan, sjokolade eller nougat.

kefirhorn

Daimboller

Deilige boller med små biter av daimsjokolade. Nyt bollene som de er, eller del dem i to, og smør på et tynt lag med meierismør.

kefirhorn

Kardemommekringlekringe

Kardemommekringle er et spennende alternativ til kanelbollen. Disse smaker nydelig som nybakte, og er fine å servere til gjester.

sukkerboller_jpg

Sukkerboller

Skal du ha gjester er det ekstra fint å servere boller med et lite sukkerdryss over. Bollene blir søte og gode.

sukkerboller_jpg

Fruktboller

Boller med tørkede jordbær og mango gir både god smak og flotte farger. Tilsett tørket frukt og bær etter egen smak eller det du har i skapet.

Innholdsrådgiver, master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?