Tips for å lykkes med kremkaken

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Det er ingen høytidsdag uten en flott kremkake eller en iskake på kaffebordet. Her får du mange flotte oppskrifter og gode tips for oppbevaring, holdbarhet og bruk av kremfløte for å få en lekker og god kremkake.

Her gir vi deg noen gode råd og tips for oppbevaring, holdbarhet og behandlig av kremfløte for optimal syns- og smaksopplevelse.

  • Kremfløte skal alltid oppbevares i kjøleskap. Fløten må være kald og tas rett ut fra kjøleskapet før vispingen.
  • Det er lurt å kjøpe inn kremfløte dagen før den skal vispes, slik at man er sikker på at den er kald, for å få det beste resultatet.
  • Bruk en bolle med rund bunn til vispingen. Da får vispen bedre tak i fløten.
  • Avpass fløtemengden etter bollen, en del av vispen skal alltid være over fløtemengden slik at så mye luft som mulig blir vispet inn i fløten.
  • På varme fine dager kan det også være lurt å oppbevare bollen og vispen i kjøleskapet før kremen vispes. Visp ikke mer enn 5 dl kremfløte om gangen, ellers vil selve vispingen ta for lang tid og kremen kan sprekke.
  • Visp kremfløten lett og luftig. Krem som skal dekke en kake bør ikke vispes for stiv. Krem som skal sprøytes må være helt stiv, men ikke kornet, slik at kremen holder på mønsteret.
  • Kremfløte kan ha god kvalitet flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring i uåpnet pakning.Ved ubrutt kjølekjede anslås 11 dagers holdbarhet for kremfløte.
  • Normalt vil man ved å lukte og/eller smake på fløten selv kunne vurdere om den fortsatt kan brukes.
  • Er kremfløten gått ut på dato, men fortsatt lukter og smaker friskt er det flott å kunne benytte den i en iskake, eller helle fløten over på isterningsposer som dypfryses og benyttes i en varm saus eller gryte ved en senere anledning.
  • Kremfløte, enten den er vispet eller ikke, kan dypfryses. Tin dypfryst kremfløte langsomt i kjøleskap, natten over.
  • Dypfryst kremfløte blir kornet ved opptining. Den vi jevne seg når den vispes opp, men vil aldri bli så luftig og fin som fersk kremfløte. Ved oppvarming vil den også jevne seg.

Med disse tipsene i bakhånd kan du med god selvtillitt bake noen gode kremkaker til servering på fine maidager.

Her gir vi deg oppskriften på 15 flotte festkaker:

sukkerbr_d_ofm0307

Sukkerbrød
Mange festkaker starter med et sukkerbrød. Vi viser deg med film hvordan du får et luftig og flott sukkerbrød.

pavlova-ferdig

Pavlova
Hipp hurra! En lekker pavlova i rødt, hvitt og blått.

bl__tekake_til_fest_bredde

Bløtkake til fest
Lag en flott kremkake som du pynter med roseblader og margeritter.

daimiskake_i_stykker

Daimiskake
Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det

Blotkake

Bløtkake i rødt, hvitt og blått
Hva smaker vel bedre enn en stor og deilig bløtkake. Pynt den med friske bær og den vil se helt fantastisk ut!

Blotkake

Bløtkake med banan
Bløtkake kan inneholde nesten alt mulig. Her har vi laget en bløtkake med bananer og aprikoser.

17_mai-kake-031607

17. mai-kake
Hvis du skal imponere gjestene med en stor festkake, er det denne kaken du skal bake! Et vakkert syn og en nytelse for ganen.

17_mai-kake-031607

Mokkakake
Denne kaken er et syn for øyet og en herlig smaksopplevelse med romkrem og mokkakrem. Anbefales på det sterkeste!  

charlotte-russe-031600

Charlotte Russe
Dette er en meget enkel og dekorativ kake. Fromasjkaken kan både servers som dessert og på kakebordet.

bløtkake

Bløtkake i brødform
Kanskje ikke så mange gjester som kommer til kaffe? Lag bløtkaken i en brødform så slipper du å sette bort rester.

blotkakestjerne

Bløtkakestjerne
Lag en deilig bløtkakestjerne. Pynt med vakre farger så kan du bruke den til den anledningen som måtte passe best.

blotkakestjerne

Valnøttkake med aprikos
En enkel og smakfull kake til alle anledninger. Baker du bunnen på forhånd er det fort gjort å pynte kaken.

Mandelbunn med jordbærkrem

Mandelbunn med jordbærkrem
Det er lurt å ha en mandelbunn liggende i fryseren og en pakke kremfløte i kjøleskapet, da er du alltid beredt hvis det skulle komme uanmeldt besøk.

jordbarblotkakemgele

Bløtkake med gelelokk

Kake med gelélokk blir alltid tatt godt imot hos både små og store. Kaken er ganske enkel å lage og blir et flott syn.

Her finner du over 250 oppskrifter på kaker, paier og gjærbakst

Innholdsrådgiver, master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?