Kremsaus med kanel og anis

Denne sausen bringer smaksopplevelsen til nye høyder. Prøv den til en eple- eller bærpai.
Hvit sjokoladesaus Karamellsaus
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
4 dl helmelk
120 g sukker
1 stk vaniljestang
2 stk hel kanel
2 stk stjerneanis
3 stk eggeplomme
2 ts maisstivelse (maizena)
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Ha melken i en tykkbunnet kjele og strø jevnt over ca 2/3 av sukkeret.
  2. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene. Tilsett både frø og stang i tillegg til kanelstenger og stjerneanis i melken.
  3. Kok opp melken uten å røre i kjelen (sukkerhinnen forhindrer melken i å brenne seg fast). Slå av platen og la krydderet stå og trekke under lokk i ca 20 minutter.
  4. Pisk eggeplommene, maisennamelet og sukkeret til eggedosis i en bolle.
  5. Sil melken og hell melkeblandingen over eggedosisen under konstant pisking.
  6. Hell alt tilbake i kjelen, og varm blandingen forsiktig opp over lav varme under omrøring, til den er passe tykk. Sausen må ikke koke, da vil den skille seg. Avkjøl sausen.
  7. Stivpisk kremfløte og rør den inn i sausen til slutt.