Limecurd

Limecurd

Limecurd smaker godt til bløtkakefyll, i sandkaker eller som pålegg på toast.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 5 stk Eggeplomme
  • 75 g Sukker
  • 6 stk Lime skall og saft
  • 125 g Smør kaldt

Fremgangsmåte:

  1. Pisk eggeplommer, sukker og lime i en tykkbunnet kjele over vannbad til det tykner og blir kremaktig. Rør hele tiden, det må ikke koke.
  2. Ta av plata og rør inn terninger med smør.
  3. Avkjøl og fyll på rene glass med lokk. Limecurd kan oppbevares i kjøleskap i tre uker.

Kokkens tips:Lime kan erstattes med saft og skall av to sitroner. Da blir resultatet lemoncurd.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.