Hvit saus

Hvit saus er en basissaus med utallige muligheter for å tilsette smak. Sausen er fast følge til blant annet fiskeboller og fiskepudding.

Ostesaus med tre oster Hollandaisesaus
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
½ ts salt
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele ved middels varme.
  2. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn.
  3. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
    Ernæringsrådgiverens tips

    I hvit saus kan du bruke den melketypen du ønsker. Med helmelk blir smaken fyldigst, men innholdet av vitaminer og mineraler er det samme i hvit saus laget med skummet eller lettmelk.

  4. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.