Sitronsaus

Dette er en frisk og fyldig saus som passer godt til pasta, fisk og skalldyr.

Ostesaus Sandefjordsmør
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
3 stk vårløk
1 stk sitron
2 ss smør
½ dl hvitvin evt alkoholfri hvitvin
2 dl matfløte
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Rens vårløkene, vask og skyll dem grundig. Skjær dem opp i små biter.
  2. Riv skallet av sitronen med et rivjern.
  3. Smelt smøret i en kjele og tilsett sitronskallet sammen med vårløken. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
  4. Tilsett hvitvin og saften av en halv sitron. La dette småkoke i noen minutter.
  5. Tilsett matfløten og gi det hele et raskt oppkok. Smak til med nykvernet salt og pepper.
    Kokkens tips

    For å være sikker på at sausen ikke skiller seg, er det viktig at du følger oppskriften nøye. Alt det sure må tilsettes i kjelen, før du tilsetter fløten.