Lys saus med pinjekjerner

Lys saus med pinjekjerner er en rask og lettlagd saus som er anvendelig til alle typer kjøtt.

Brun saus med melk Persillesaus
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl melk
2 dl lys kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
1 dl kremfløte , matfløte eller kaffefløte
½ dl pinjekjerner
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
  2. Tilsett melk og lys kjøttkraft/buljong, litt om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til.
  3. Mens sausen småkoker ristes pinjekjernene i en tørr stekepanne ved middels varme til de er gylne.
  4. Tilsett kremfløte, matfløte eller kaffefløte og gi sausen et raskt oppkok.
  5. Smak til med salt og pepper og tilsett de ristede pinjekjernene.