Ostesaus

En kremaktig og fyldig saus som er ideell hvis du vil bruke opp osterester. Sausen passer til pasta, hvitt kjøtt, okse og svin.

enkel
Perfekt til pasta eller i lasagne
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
2 dl revet hvitost
½ ts salt
¼ ts malt muskat
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele ved middels varme og rør inn melet. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
  2. Skru ned varmen til det laveste og spe med melk. Her er det viktig å røre godt for å unngå klumper.
    Kokkens tips

    Hvis du syns det er vanskelig å få en klumpfri saus, kan du prøve å varme opp melken før du sper den i melblandingen.

  3. Kok opp under omrøring og la sausen småkoke i ca 5 minutter.
  4. Sett platen på laveste trinn, tilsett osten og la den smelte i sausen. Rør godt og smak til med krydder. Sausen må ikke koke etter at osten er tilsatt.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Ønsker du en magrere hverdagsmiddag med færre kalorier, kan du godt bruke lettere melk og lettere gulost i sausen eller redusere ostemengden noe.