Blåskjell og pommes frites

En følelse av luksus; server blåskjell og sprøstekte pommes frites på en helt ordinær dag.
Rød fiskesuppe Paella
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 ½ kg blåskjell
1 dl hvitvin tørr
1 dl kremfløte
1 båt hvitløk
3 stk sjalottløk
1 stk gulrot
100 g usaltet meierismør
2 ts sitronsaft
½ ts salt
3 ss frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket.
  2. Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk.
  3. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5 - 7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til. Kast skjell som ikke åpner seg.
  4. Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsaker i terninger. Pisk inn smøret og smak til med sitronsaft og salt. Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
  5. Server med sprøstekte pommes frites og en god ailoi. 
Kokkens tips

Blåskjell er mat du kan eksperimentere med når det kommer til smak. I denne oppskriften kan du for eksempel bytte ut persille med litt chili og basilikum, eller du kan tilsette små biter chorizopølse.