Fiskekaker med epletzatziki

Gode fiskekaker får man kjøpt ferdige i mange dagligvarebutikker. Lag en herlig epletzatziki som friskt tilbehør.

Wraps med laks Fiskepudding med karrisaus
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
8 stk potet
2 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper
8 stk fiskekaker
1 beger cherrytomat, rød
Epletzatziki:
3 dl matyoghurt
1 stk eple
½ ss pepperrot på tube
5 stilk frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Vask og del potetene i mindre båter.
  2. Legg dem i en ildfast form, dryss over olje, salt og pepper og stek midt i ovnen på 200 °C i 20 - 25 minutter.

    Epletzatziki:

  3. Riv eple og finhakk kruspersille.
  4. Bland sammen matyoghurt, revet eple, pepperrot på tube og kruspersille. La den trekke mens du gjør ferdig resten.
  5. Stek fiskekakene. 
  6. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden til potetene, legges tomatene i samme form.
  7. Servér fiskekakene rykende varme sammen med tomatene og potetbåtene. Toppes med epletzatziki og finklippet persille.