Gratinert torsk

En smakfull kombinasjon av ost og fisk, og en av barnas fiskefavoritter.

Paella Tagliatelle med røkelaks
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 kg torskefilet
1 ss smør
1 ts salt
½ ts pepper
1 båt hvitløk
3 stk tomat
1 stk purre
1 ½ dl matfløte
200 g gulost

Fremgangsmåte

  1. Riv ost, finhakk hvitløk, del tomatene i skiver og skjær purre i ringer.
  2. Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form. 
  3. Dryss på salt, pepper og finhakket hvitløk. Legg på tomat i skiver og purre før heller over matfløten. Dryss til slutt over osten.
  4. Stek retten på midterste rille i stekeovnen på 200°C i 30-35 minutter.
  5. Servér med kokte poteter eller kokt ris til.
Kokkens tips

Velg den gulosten du liker best. Alt fra vanlig gulost til vellagrede varianter passer fint.