Laks og scampi med lun kvargsaus

En lekker og god middagsrett. Du bestemmer selv hvor sterk du vil ha den.

Tunfisksalat Spinatsuppe med scampi og røkelaks
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
12 stk rå scampi
700 g laksefilet
Marinade:
1 stk lime
1 ss olje
3 ts tikka masala saus /curry paste
3 båt hvitløk
2 ss frisk ingefær
Saus:
½ stk løk
2 ts smør
4 dl fiskebuljong (utblandet)
½ beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
skallet til scampiene

Fremgangsmåte

  1. Del laksen i terninger på omlag 3 x 3 cm.
  2. Rens scampiene og ta vare på skallet (det skal brukes i sausen).
  3. Lag et snitt langs ryggen og fjern den sorte strengen.

    Marinade:

  4. Vask lime før du river av skallet og presser ut saften. Finhakk hvitløk og rasp ingefær.
  5. Ha finrevet limeskall og limesaft i en middels stor bolle. Tilsett olje, tikka masala currypaste (du bestemmer selv om du vil ha en mild eller sterk type), finhakket hvitløk og ca. 2 cm finraspet ingefær. Rør det hele godt sammen.
  6. Ha rensede scampi og lakseterninger i marinaden. La scampi og laks stå i marinaden på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter eller i kjøleskap i noe lengre tid.
  7. Skrap av overflødig marinade, og tre laks og scampi på grillspyd. Stek spydene i 10 minutter, midt i ovnen ved 200 ºC.

    Saus:

  8. Tilsett finhakket løk og skallet av scampiene i en kjele med smør og la det surre på middels varme til løken er blank og myk, og scampiskallet har endret farge.
  9. Tilsett fiskebuljong og det som er igjen av marinaden. La det hele stå og småkoke i ca. 5 minutter.
  10. Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok.
  11. Ta kjelen av varmen og tilsett kvarg under omrøring like før servering. Sausen serveres lun til grillspydet med ris og kokte eller stekte grønnsaker.