Paella

Paella er en spennende, spansk rett. En skikkelig god paella er en middag du ikke vil glemme. Dette en en rask variant, men den er like fullt både smakfull og god.

Blåskjell og pommes frites Gratinert torsk
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
6 dl couscous
1 g safran
1 stk løk
1 stk hvitløk
1 l hønsebuljong (utblandet)
1 stk gul paprika
100 g hermetisk babymais
6 stk cherrytomat, rød eller gule
6 stk sukkererter
10 stk reker , store med skall
10 stk scampi
250 g blåskjell , eller 10 stk
Karridressing:
2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
100 g karrisaus

Fremgangsmåte

  1. Kok couscous som på pakken, men ha safran i kokevannet. Slik får du en påskegul couscous.
  2. Skrell og hakk løk og hvitløk, stek det i en stekepanne eller wok, rør i ferdig couscous. Hell på hønsebuljong og la det koke på svak varme under lokk i ca. 20 minutter.
  3. Skjær paprika i biter, og bland sammen med babymais, delte tomater og sukkererter. Skrell rekene, og bland i scampi. Ikke la skalldyrene ligge for lenge før du serverer - da blir de seige. 
  4. Damp blåskjell i 5 minutter i en kjele og legg dem på toppen.

    Karridressing:

  5. Bland kvarg og karrisaus sammen og du får en deilig dressing. Du får kjøpt ferdig karrisaus som er supert å blande med kvarg.