Pasta med reker og safran

Safran er et krydder som gir maten deilig lukt og smak. Prøv det i denne kominasjonen med reker og pasta.

Kremet røkelaksrisotto Ørretmousse på salatseng
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
3 dl kremfløte
½ g safran
2 ss hummerfond
3 ss hvitvinseddik
1 ss maisstivelse (maizena)
2 stk persillerot
½ stk slangeagurk
300 g reker
1 dl vann
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss smør
500 g pasta
2 stilk bladpersille

Fremgangsmåte

  1. Kok opp kremfløte, safran, hummerfond og hvitvinseddik. Lag maisennajevning av maizenna og vann. Bland jevningen inn i sausen.
  2. Rør rekene inn i safransausen, smak til med salt og pepper.
  3. Skrell persillerøttene, skjær dem i staver og stek dem i smør. Del slangeagurken i staver.
  4. Kok pasta og legg på safransausen, persillerøtter, agurker og pynt med flatpersille.