Rød fiskesuppe

En herlig og sunn suppe med mye god mat i.
Torskegryte Blåskjell og pommes frites
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
4 stk potet
4 stk gulrot
2 stk løk
1 stk purre
1 ss smør
1 ts karri
4 ss tomatpuré
4 dl vann
5 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
600 g torskefilet
2 ts salt
½ ts sukker
½ ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask, skrell og del grønnsakene i små terninger og purren i tynne ringer.
  2. Smelt smør i en stor kjele og tilsett karri, la det surre litt og tilsett alle grønnsakene unntatt purren. La grønnsakene surre i smøret i noen minutter under omrøring.
  3. Tilsett tomatpurè, vann og melk. La alt småkoke i 5 minutter.
  4. Del torskefileten i mindre biter og ha den i suppen sammen med purren.
  5. Skru ned temperaturen og la fiskesuppen trekke i 5 - 10 minutter. Ikke rør for mye, da fliser fiskebitene seg.
  6. Smak til med salt, sukker, pepper.