Syltet makrell

Syltet makrell er herlig sommermat servert kald med varme poteter og rømme til.

Pastasalat Fylte lefsebiter
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 kg makrell
2 ½ dl vann
1 ½ ts salt
1 stk liten løk
3 ss eddik
10 stk hel hvit pepper
2 stk laurbærblad
2 stk hel nellik
¼ ts revet muskatnøtt
1 ss frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Rundrens fisken og vask den godt i rikelig med kaldt vann. Skjær fisken i skiver, ca. 2 fingerbredder tykt.
  2. Kok opp vann og salt, og legg i fisken. Kok opp og la fisken bli akkurat gjennomkokt. Ta ut fisken og legg i en bolle.
  3. Kok opp kraften sammen med løk og alle krydderne, og hell denne kokende over fisken. Strø over persillen og la fisken stå kjølig og trekke til neste dag.
  4. Syltet makrell er herlig sommermat servert kald med varme poteter og rømme til.