Torskegryte

Hverdagsmiddag skal helst gå raskt og være smakfullt og næringsrik. Denne deilige fiskeretten er enkel å lage og smaker utrolig godt. Om man ikke får tak i fersk torsk, kan frossen torsk også brukes.

Fiskepudding med karrisaus Rød fiskesuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 ss smør
1 stk purre
3 dl matfløte
2 ts karri
800 g torskefilet
1 ts salt
½ ts pepper
2 stk egg
2 stk tomat
2 ss tørket gressløk

Fremgangsmåte

  1. Del purren i skiver. Smelt smør i en stekepanne og la purren surre seg blank før matfløten slås på og karri røres inn.
  2. Del torsk i terninger og legg fisketerningene forsiktig oppi fløten. Slå ned varmen og la det småputre i omlag 10 minutter. Ikke rør i gryten, da fliser fisken seg! Smak til med salt og pepper.
  3. Hardkok egg, finhakk tomater og finsnitt gressløk. Dryss over egg, tomat og gressløk rett før servering. Serveres fiskeretten med kokte poteter.
Kokkens tips

Kok ekstra egg til søndagsfrokosten, oppbevar dem kjølig og bruk eggene i denne retten på mandag. Matfløten kan erstattes med helmelk for å gjøre middagen magrere.