Tunfisksalat

Få i deg dagens rasjon med fisk. En enkel og god salat til lunsj eller en lett middag.

Tagliatelle med røkelaks Laks og scampi med lun kvargsaus
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 boks hermetisk tunfisk i vann
200 g matyoghurt
½ ts sitronpepper
75 g ruccula
1 stk rød lollo salat
1 stk hjertesalat
4 stk tomat
2 stk gul paprika
1 boks hermetiske røde bønner /salatbønner
Vinaigrette:
1 ss balsamicoeddik
4 ss olivenolje
1 krm salt
1 krm pepper

Fremgangsmåte

  1. Hell vannet av tunfisken og ha fisken i en liten bolle. Tilsett matyoghurt og sitronpepper og rør om.
  2. Vask salatene i rikelig med kaldt vann. Rist salaten tørr i et kjøkkenhåndklede eller i en salatslynge. Riv salatbladene og ha det i en stor bolle.
  3. Skjær tomatene i båter og paprikaen i staver. Skyll salatbønnene i kaldt vann og la de renne av i et dørslag.

    Vinaigrette:

  4. Rør sammen olje og eddik og smak til med salt og pepper.
  5. Vend vinaigretten inn i salatblandingen.
  6. Salatingrediensene fordeles på tallerkner og toppes med tunfiskblandingen.
  7. Serveres med et stykke grovt brød.