Chili con carne

Lag denne klassiske retten og nyt den hjemme, eller på tur. Den smaker fortreffelig og er enkel å tilberede.

Potato skins Gratinert makaroni
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

2
2 dl jasminris
4 dl vann
2 ts buljongpulver
smør til steking
½ stk løk
¼ stk rød paprika
150 g kjøttdeig
½ ts salt
1 ts paprikapulver
½ ts chilipulver
½ dl vann
½ boks hermetiske tomater
½ glass brune bønner
½ beger lettrømme
½ dl chilisaus

Fremgangsmåte

  1. Del opp grønnsakene og stek kjøttdeigen.
  2. Kok risen slik det er forklart på pakken. Ha buljong i kokevannet.
  3. Smelt smør i en stekepanne. Stek løk og paprika gyllen. Ha i kjøttdeig og stek den sammen med grønnsakene.
  4. Tilsett krydderet på slutten av steketiden og rør godt rundt. Ha alt over i en kjele.
  5. Tilsett vann og tomater, og la det småkoke i 10 minutter. Skyll bønnene og ha dem i gryta.
  6. Varm opp, og servér med salat og dressing av rømme og chilisaus.
Kokkens tips

Dette er en rett som bare blir bedre av å stå en dag. Lag den gjerne dagen i forveien og ta med på tur.