Kyllingbryst med urteost

enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Kylling:
4 stk kyllingfilet
4 ss bladpersille
1 krm salt
1 krm pepper
2 ts paprikapulver
1 ts smør
Saus:
½ stk løk
½ stk rød paprika
2 ts smør
3 dl kyllingkraft / -buljong
2 ts hvetemel
1 krm salt
1 krm pepper
2 dl crème fraîche lett, 18 %
4 g magerost naturell

Fremgangsmåte

Kylling:

  1. Sett stekeovnen på 175 ºC. 
  2. Snitt en liten lomme på langs i kyllingfiletene.
  3. Rør finhaket persille inn i magerosten. Tilsett 1 ss med ost i hver lommen. Lukk lommen med en cocktailpinne.
  4. Krydre filetene på begge sider med salt, pepper og paprikapulver.
  5. Brun filetene i en stekepanne med smør på høy varme. Filetene legges deretter over i en ildfast form og stekes i ovnen i ca 15 minutter.

    Saus:

  6. Finhakk løk og paprika og ha det i en kjele med smør. La det surre på middels varme til løken er blank og myk. 
  7. Tilsett kyllingkraft og la det hele stå og småkoke i ca 5 minutter.
  8. Hvis du ønsker en saus uten biter, kan du kjøre blandingen i en hurtigmikser eller kjøre den glatt med en stavmikser. 
  9. Tilsett hvetemel i crème fraîche og rør til melet er godt blandet. Tilsett crème fraîcheen i sausen under omrøring, samt resten av urteosten.
  10. Varm opp sausen til like under kokepunktet og smak tilslutt til med salt og pepper.
  11. Retten serveres med f. eks. kokt ris eller råstekte poteter og wokede grønnsaker.