Leverpostei

Lag leverpostei fra bunnen. Server som pålegg eller sammen med elgkaker. Nydelig!
Elgkaker og leverpostei Spekeskinke med asparges og melon
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

0
500 g lever av svin
250 g spekk
200 g kvernet kalvekjøtt
1 stk løk
6 stk ansjosfileter pluss litt av laken
6 ss hvetemel
2 ts salt
½ ts pepper
1 ts malt allehånde
2 stk egg
5 dl lettmelk
½ dl konjakk

Fremgangsmåte

  1. I vannbad i stekeovn ved 150 °C i ca 30 – 45 minutter.
  2.  Skyll leveren. Tørk den i kjøkkenpapir. Rens den for hinner og grove årer.
  3. Skjær lever, flesk og løk i små biter. Mal alt på kvern sammen med ansjosfiletene.
  4. Bland i hvetemel, salt, pepper, allehånde og sammenvispet egg.
  5. Tilsett melk og konjakk.
  6. Stek en liten prøvekake i stekepanne for å se om massen er passe salt og krydret.
  7. Fyll røren i smurte former. Sett formene på en plate og stek posteien på nederste rille i ovnen i vannbad ved 150 °C i ca 30 – 45 minutter.
  8. Stikk en kniv midt i posteien for å se om den er gjennomstekt. Saften som siver opp skal være blank.
  9. Leverpostei smaker godt når du serverer den varm med f.eks stekt bacon og sopp til.
Kokkens tips

Om du ønsker en litt fetere og mer smak i leverposteien kan du bruke fløte, nellik, anis, chili og/eller ingefær. Det er også fint å pynte posteien med baconskiver, litt sopp eller ringer av chili.