Spekemat med sellerisuppe

En forrett med smaker fra Vestlandet. Oppskrift av Hanne Frostad, spisestedet "På Høyden", Bergen. Og du, det er lettere å lage enn du skulle tro. 

Oksestek i kefir Pølsehorn
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
80 g fenalår
80 g div. spekepølse
Grønn ugressaus:
20 g frisk kjørvel evnt. sennepsblader
20 g ruccula
1 ts ramsløk (på glass) puré, kan erstattes med:
2 båt hvitløk
1 ss purre finhakket
25 g hvit geitost raspet
1 dl rapsolje
1 ts havsalt
Potet- og sellerirotsuppe:
130 g kokefast potet
130 g knollselleri (sellerirot)
1 ½ dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 ½ dl kremfløte
1 krm chilipulver
Purreløkolje:
100 g purre , grovkuttet
1 dl rapsolje
½ ts havsalt , smak til
salt

Fremgangsmåte

  1. Skjær spekepølse og fenalår i tynne skiver.
  2. Finkutt en håndfull kjørvel og en håndfull ruccola og ha det i en hurtigmikser eller lignende. 
  3. Tilsett ramsløkpuré (den kan kjøpes ferdig, eller du kan bytte den ut med purre og hvitløk).
  4. Tilsett ost og olje og kjør alt til en glatt saus.
  5. Smak til med nykvernet havsalt.  

    Potet- og sellerirotsuppe:

  6. Poteter og sellerirot skrelles og kuttes i terninger. Legg bitene i en kasserolle og kok de møre i grønnsakskraft og fløte.
  7. Når det er ferdig kokt bruker du en stavmikser til å kjøre suppen jevn.
  8. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i litt chillipulver.

    Purreløkolje:

  9. Ha purreløk og olje i blender/hurtigmikser. Kjør det i noen minutter.
  10. Sil oljen og smak til med godt havsalt.
  11. Server suppen i små porsjoner (½ dl) sammen med spekematen. Drypp oljen på suppen og sausen på spekematen.