Melkeretter og grøter

Finn Oppskrift
Velg type rett
Velg emne
Det er 14 oppskrifter innenfor

Makaronivelling

Velling er en tynn grøt, nesten som en suppe. Makaronivelling blir derfor også kalt makaronisuppe. Retten faller i smak hos både barn og voksne - og det smaker kjempegodt.

under 20 min lett
FORHÅNDSVISNING

Jurpe

En gammel tradisjonsrik rett som ble brukt til kveldsmat rundt omkring på bygdene før. Bruk det du har av flatbrød, eller brødskalker.

under 20 min lett
FORHÅNDSVISNING

Soll

Det finnes flere typer soll, både flatbrødsoll og knekkebrødsoll. Soll passer godt som mellommåltid, frokost eller kveldsmat, og er både sunn og god.

under 20 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Vafler for liten og stor

Vaflene stammer fra Holland, og kom til Norge først på 1700 tallet. Ferske vafler med syltetøy og rømme er vel noe av det beste som fins mener mange - så hva med å prøve et vaffeltårn?

20 - 40 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Mikkelsmessegrøt

Mikkelsmesse ble feiret 29. september og markerte avslutningen på innhøstingen og begynnelsen på jaktsesongen. Til Mikkelsmessen ble det servert en grøt av bygg og melk, derav navnet Mikkelsmessegrøt.

under 20 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøten er like gammel som Norge selv, om ikke eldre. Nå har grøten fått ny renessanse og her gir vi deg oppskriften på en god, gammel variant. 

over 60 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Blinis

Blinis er russiske pannekaker og har lange tradisjoner i Russland. Blinis skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Skal man lage ekte blinis skal det være bokhvete i røren. Tradisjonelt serveres de med rogn og sur krem (crème fraîche), men her er det kun fantasien og smaksløkene som setter begrensningene.

20 - 40 min middels
FORHÅNDSVISNING