Omelett i form

Sett formen i stekeovnen og vips så har du mat til hele familien på kort tid.
Omelett med ost Omelett med reker
middels
Rik på proteiner
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

5
200 g frisk sjampinjong
6 dl melk
2 ss smør
1 stk grønn squash
1 stk rød paprika
1 stk grønn paprika
1 stk gul paprika
1 stk purre
2 båt hvitløk
10 stk egg
1 ts salt
1 krm pepper
1 dl gulost (f. eks. Norvegia)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Finhakk hvitløk. Del squashen på langs og skjær den i skiver. Skjær paprika og purre i strimler.
  3. Skjær soppen i skiver og stek den i panne med litt smør.
  4. Bland alle grønnsakene og finhakket hvitløk i en smurt ildfast form (minimum 25x45 cm). 
  5. Pisk sammen egg, melk, salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene. Topp formen med revet ost.
    Kokkens tips

    Tilsetter du ett beger cottage cheese i røren, blir omeletten enda saftigere.

  6. Stek eggeformen midt i oven i ca 30 -35 minutter, til den er stivnet. 
    Ernæringsrådgiverens tips

    Visste du at melk og egg inneholder proteiner av høy kvalitet? Det vil si proteiner som kroppen ikke klarer å lage selv, og som vi trenger å få fra mat og drikke hver dag.