Ostechips med rekesalsa

Invitere på noe ekstra godt? Litt tid på kjøkkenet med et ønske om å imponere gjestene? Da er dette oppskriften for deg!

Gratinert potetsalat med mozzarella Osteform med grønnsaker
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Ostechips
150 g edamer - gjerne lagret i 3 år
Salsa:
300 g rensede reker
1 stk avocado
1 stk papaya
1 stk mango
4 ss frisk basilikum
4 ss frisk mynte
1 ss olivenolje
2 ss hvitvinseddik
saften av 1 stk lime
salt og pepper
Yoghurt-lime dressing:
2 dl matyoghurt
1 stk lime saft og revet skall
sukker, salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Riv osten og dryss små rundinger på et bakepapir. Stek de på 180 °C til de har en gylden farge. 
  2. Skrell og kutt avocado, papaya og mango i små terninger.
  3. Tilsett finhakket mynte og basilikum.
  4. Tilsett olivenolje, hvitvinseddik og limesaft og smak til salsaen med salt og pepper.
  5. Tilsett rekene og la de trekke i salsaen i minst en time før servering. 
  6. Ha yoghurt i en bolle og smak til med lime, sukker, salt og pepper.
  7. Dander salsa og ostechips i lag.