Bakte rotgrønnsaker

Grønnsaker kan du bruke til så mangt, her har vi laget en med smak og duft fra Hellas.

Auberginegrateng Ovnsbakt spagetti
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
8 stk potet
2 stk gulrot
1 stk knollselleri (sellerirot)
4 båt hvitløk
1 ss smør
1 glass fetaost
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
2 ts tørket oregano
3 dl matfløte
6 stilk frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C. 
  2. Vask og skrell grønnsakene. Del potetene i båter, gulrøttene og rotsellerien i staver. Skrell hvitløksfeddene.
  3. Smør en ildfast form og legg alle grønnsakene i.
  4. Hell oljen av fetaosten og mos osten grovt med en gaffel.
  5. Dryss fetaost, oregano, salt og pepper over grønnsakene.
  6. Hell over matfløten og stek retten på nederste rille i ovnen i ca 30 minutter.
  7. Dryss over finhakket kruspersille rett før servering. Server gjerne litt spekeskinke, røkt fisk eller godt brød til.