Enkel lasagne

Lag en enkel variant av den italiensk favorittretten Lasagne. Litt raskere å lage, men garantert god på smak.
Gratinert blomkål
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
250 g kjøttdeig eller karbonadedeig
5 dl ferdig pastasaus
1 ss tomatpuré
2 dl matfløte
6 stk lasagneplater
200 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Brun kjøttdeig i en varm panne.
  3. Tilsett pastasausen sammen med tomatpuré og la trekke i noen minutter.
  4. Ha i matfløte og kok litt til før du trekker pannen av platen og blander inn det meste av gratineringsosten. Smak på sausen om den er passe krydret, tilsett eventuelt litt mer krydder etter ønske.
  5. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en avlang ildfastform til formen er full.
  6. Dryss resten av osten over og sett formen i ovnen og stek den i ca 45 minutter. 
  7. La lasagnen stå noen minutter slik at den får satt seg litt før du begynner å forsyne deg av den.
  8. Det smaker deilig med salat og hvitløksbrød ved siden av.