Gratinerte grønnsaker

En kjapp og mager ovnsrett som er tre ting på en gang! Den kan fint serveres som en egen rett, den kan serveres ved siden av fisk, kylling eller annet kjøtt, og den er også passende på en buffet. Uansett; nydelig!

Gratinert blomkål Skinkegrateng
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 stk brokkoli
½ stk blomkål
5 stk gulrot
100 g knollselleri (sellerirot)
2 stk egg
250 g cottage cheese

Fremgangsmåte

  1. Skjær grønnsakene i passe biter.
  2. Damp grønnsaken i 4-5 minutter i vann.
    Kokkens tips

    Brokkoli trenger bare 2 minutter, mens de andre grønnsakene trenger dobbelt så lang tid, så ha brokkolien i til slutt.

  3. Legg grønnsakene i en ildfast form.
  4. Pisk eggene og bland dem med cottage cheese.
  5. Hell eggeblandingen over grønnsakene og stek retten i ovnen 10-15 minutter ved 180 °C.