Skinkegrateng

enkel
Lett å lage, lett å like
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
4 dl makaroni
1 stk løk
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
1 stk grønn squash
2 ss smør
300 g kokt skinke
2 stk egg
3 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
100 g gulost (f. eks. Jarlsberg)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200° C. 
  2. Kok makaronien i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Velger du en pastavariant med fullkorn, vil gratengen gi deg mer fiber som gjør at maten metter lenger. Innholdet av vitaminer og mineraler blir også høyere.

  3. Skjær paprika, løk og squash i små biter og fres grønsakene i smør med litt salt og pepper.
    Kokkens tips

    Du kan gjerne variere grønnsakene ut i fra sesong eller hva du liker og har tilgjengelig. Erter og revet gulrot eller sopp og brokkoli smaker også godt.

  4. Bland makaronien, grønnsakene og skinken i en smurt ildfast form.
  5. Visp egg, melk og krydder sammen og hell det over blandingen i formen.
  6. Dryss revet ost på toppen.
  7. Stek mitt i ovnen i ca 20 minutter til gratengen er stivnet og har fått gylden farge.
  8. Server med litt tomatsaus og grønn salat.