Kongelig osteterte

Denne terten passer godt som forrett, lunsj, middag eller kvelds.
Ostepai med bacon Rødløkspai med fetaost
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
Bunn:
5 dl hvetemel
150 g usaltet meierismør
1 stk egg
3 ½ ss vann
½ krm salt
Fyll:
5 ss sjalottløk , hakket
2 ss meierismør
3 stk egg
2 dl kremfløte
½ krm kajennepepper
¼ ts salt
¼ ts pepper
Ostekrem:
1 ss cottage cheese
2 ss frisk gressløk , finhakket
salt og hvit pepper
300 g revet gulost
100 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)

Fremgangsmåte

Bunn: 

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Bland alt til bunnen i en foodprosessor og kjør til en jevn deig.
  3. Pakk deigen i plast og la ligge kjølig ca 1 time.
  4. Kjevle så deigen til en leiv 2-3 mm tykk på melet bakebord og legg den over i paiformen. Bruk en rund form (22-24 cm i diameter). Dekk bunn og side i den smurte formen.
  5. Forstek bunnen i ca 15 minutter.

    Fyll: 

  6. Fres løken i smør.
  7. Bland egg, fløte, ost og løk. Tilsett kajennepepper, salt og pepper etter ønske.
  8. Hell fyllet i paibunnen og la steke videre ved 180 °C i ca 25 minutter, til fyllet er stivt.

    Ostekrem:

  9. Kjør kremost og cottage cheese i foodprosessor og smak til med gressløk, salt og pepper.
  10. Ved servering deles paien i serveringsstykker og legges på tallerken. Sprøyt på ostekrem og server terten litt lun med en god kompott, f eks rabarbra- eller multekompott.