Ostepai med bacon

Enkelt og godt! Ost og bacon i en smakfull pai. En grønn salat og du har det komplette måltid.
Quiche Kongelig osteterte
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Paibunn:
125 g meierismør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
150 g bacon , i biter
4 stk egg
2 ½ dl matfløte
2 ss frisk gressløk
250 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre smør og mel. Tilsett vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt ca 30 minutter.
  3. Trykk deigen ut i en smurt paiform (ca 24 cm i diameter) og prikk den med en gaffel.  
  4. Stek bunnen i ca 15 minutter.
  5. Sprøstek baconbitene.
  6. Bland egg, fløte, gressløk og litt pepper.
  7. Dryss osten i paibunnen og hell eggeblandingen over. Dryss bacon på toppen. Stek paien videre i stekeovnen ved 180 °C i ca 20 minutter til eggeblandingen er stivnet.
  8. Server paien lunken med en frisk salat ved siden av.