Ostepai med salat

En deilig festpai eller litt ekstra luksus til hverdagsmiddagen. 

Pai med løk, timian og ost Ostepai med kvargbunn
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Pai:
2 ½ dl hvetemel
100 g meierismør
3 ss vann
3 stk egg
2 ½ dl lettmelk
½ ts salt
1 krm pepper
Salat og dressing:
1 ss vann
1 ss balsamicoeddik
1 ss olje
1 krm salt
½ krm pepper
1 stk rød paprika
2 dl stilkselleri (stangselleri)
4 stk vårløk , finsnittet
2 stk tomat
50 g ruccula og annen salat i blanding
100 g spekeskinke
200 g revet gulost

Fremgangsmåte

Pai: 

  1. 'Sett stekeovnen på  200 °C. 
  2. Bland smør og mel, gjerne i foodprosessor, til en grynet masse. Tilsett vann og arbeid deigen raskt sammen.
  3. Trykk deigen ut i en paiform (22–24 cm i diameter). Prikk den med gaffel og la den stå og hvile i kjøleskap i ca 30 minutter.
  4. Forstek paiskallet i ovnen i ca 10 minutter.
  5. Visp sammen egg, melk, ost, salt og pepper.
  6. Hell osteblandingen i paiskallet, og stek paien ferdig, ca 20 minutter.

    Salat og dressing:

  7. Bland vann, eddik og olje sammen med salt og pepper til en dressing.
  8. Rens og skjær paprikaen i strimler, sellerien i biter, og finsnitt vårløken. Del tomatene i to.
  9. Kutt salaten og strø den på paien. Legg raten av grønnsakene oppå og drypp dressingen over. Rull sammen skinkeskivene og legg dem på salaten rett før servering.