Pai med brokkoli og oliven

Disse små paiene kan fint serveres som kanapeer eller til forrett.
Pai med bacon og ost Pai med kylling og sopp
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
2 pk filodeig (6 store ark per pakke)
250 g brokkoli
2 dl matfløte
100 g revet hvitost
3 stk egg
dillfrø
salt og pepper
1 ss olivenolje
12 stk grønne oliven

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. La filodeigen tine.
  3. Skjær brokkolien i mindre biter og kok den myk.
  4. Hell av vannet og mos brokkolien sammen med matfløten.
  5. Tilsett ost og egg, og rør det hele sammen til en jevn masse. Ha i dillfrø, og smak til med salt og pepper.
  6. Bruk muffinsformer, eller smør en større form. Klipp alle 12 filoarkene i 4 like store kvadrater. Legg 4 ark i hver muffinsform og legg så på eggeblandingen. Rufse litt i filodeigen som stikker opp. 
  7. Pensle disse med litt olivenolje. Legg en oliven i hver pai og sett i ovnen i ca 20 minutter.