Pai med kylling og sopp

En nydleig pai fylt med sopp og kylling. deilig som både lunsj, middag og kvelds.
Rødløkspai med fetaost Pai med kantarell
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Paiskall:
5 dl hvetemel
185 g smør
½ ts salt
1 stk egg
2 ss vann
Fyll:
1 ½ dl langkornet middagsris (f. eks jasmin)
2 ½ dl vann
½ ts salt
1 stk løk
450 g sopp (f.eks sjampinjong, aromasopp, kantarell)
50 g smør
2 båt hvitløk , finhakket
2 ss hvetemel
3 dl helmelk
1 stk kyllingbuljongterning
450 g grillet kylling
juice av en 1/2 sitron
1 ½ dl kremfløte
1 bunt frisk dill
1 bunt frisk timian
salt og pepper
1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Ha hvetemel, smør i tynne skiver, egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer vann. Elt deigen lett sammen, legg den i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca 1 time.
    Kokkens tips

    Deigen kan oppbevares i kjøleskap i inntil en uke og kan også fryses.

  2. Sett stekeovnen på 180 °C.
  3. Kok risen etter anvisningen på pakken. 
  4. Rens løken og kutt den i biter. Kutt soppen i skiver og finhakk hvitløken.
  5. Varm en stor gryte og ha i smør. Stek løken og soppen ved middels varme under omrøring til de har blitt gyldne. Tilsett hvitløk og la det surre i et par minutter til. Tilsett hvetemel og rør det godt inn i blandingen. Ta gryten av varmen, eller sett platen på laveste trinn.
  6. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt.
  7. Knus buljongterningen og ha den i soppstuingen.
  8. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La den småkoke i ca 5 minutter.
  9. Skjær kyllingkjøttet i biter og tilsett kjøttet sammen med saften av en ½ sitron, kremfløte og finhakkede friske urter. Smak til stuingen med salt og pepper.
  10. Kjevle ut 2/3 av deigen, ca 5 mm tykk og legg den i en dyp ildfast form (ca 6 cm høy og 22 cm i diameter). La deigen henge utenfor kanten av formen.
  11. Fordel den kokte risen i bunnen av formen og fordel stuingen på toppen av risen.
  12. Kjevle ut den gjenstående paideigen og legg den over formen som et lokk. Bruk en gaffel og trykk kantene sammen for å forsegle paien. Renskjær kanten. '
  13. Pensle paien med sammenpisket egg. Lag et par snitt midt på lokket slik at dampen kan slippe ut.
  14. Stek paien i forvarmet ovn ved 180 °C i 25–35 minutter.
  15. Server paien med en fargerik salat.